Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Clafoutis

Publicerat torsdag 3 juli 2003 kl 13.16
Jens Linder ur boken ’Bara Bär’ I Meny vecka 27 2003
6 port Denna klassiska franska kaka kan göras med urkärnade surkörsbär, men traditionellt låter man kärnorna vara kvar. Ugnsvärme: 175 grader 2 ägg 5 msk strösocker 1 krm salt 1½ dl crème fraiche 2 cl kirsch eller rom 2 msk + 2 msk vetemjöl 2 msk smör till formen 1,7 liter färska körsbär (1kg) Arbeta ihop ägg, socker, salt, crème fraiche, sprit och hälften av mjölet. Smörj bottnen på en hög pajform, 22 centimeter i diameter, och strö på resten av mjölet. Fyll formen med smeten till två tredjedelar och toppa upp till kanten med körsbär. Grädda på mittfalsen i 175 grader varm ugn i cirka 20 minuter. När pajdegen har stannat är kakan klar.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.