Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Clafoutis

Publicerat torsdag 3 juli 2003 kl 13.16
Jens Linder ur boken ’Bara Bär’ I Meny vecka 27 2003
6 port Denna klassiska franska kaka kan göras med urkärnade surkörsbär, men traditionellt låter man kärnorna vara kvar. Ugnsvärme: 175 grader 2 ägg 5 msk strösocker 1 krm salt 1½ dl crème fraiche 2 cl kirsch eller rom 2 msk + 2 msk vetemjöl 2 msk smör till formen 1,7 liter färska körsbär (1kg) Arbeta ihop ägg, socker, salt, crème fraiche, sprit och hälften av mjölet. Smörj bottnen på en hög pajform, 22 centimeter i diameter, och strö på resten av mjölet. Fyll formen med smeten till två tredjedelar och toppa upp till kanten med körsbär. Grädda på mittfalsen i 175 grader varm ugn i cirka 20 minuter. När pajdegen har stannat är kakan klar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.