Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vodkakörsbär

Publicerat torsdag 3 juli 2003 kl 13.17
Jens Linder ur boken ’Bara Bär’ I Meny vecka 27 2003
6 port En tuff och spritig inläggning. Ät med glass eller använd som bas till en frisk bål. Om man kärnar ur bären får de en starkare spritsmak. Förvara kallt och konsumera inom två månader, eftersom alkoholhalten inte är så hög så kan blandningen börja jäsa. 8 dl färska sötkörsbär 2 dl vatten 2 dl strösocker 2 dl vodka vaniljglass eller andra frukter till servering Rensa, skölj och kärna ur körsbären. Koka upp vatten och socker. Låt svalna. Tillsätt körsbär och vodka. Häll upp på glasburk med lock. Låt stå i minst två veckor.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.