Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Toast med Karl-Johan svamp och maximumost från Kullens gårdsmejeri

Publicerat onsdag 21 januari 2009 kl 14.25

I Meny vecka 4 2009

4 port

ca 110 g svamp per person, mer om man är hungrig
1 paket bacon
½ gul lök
100 g maximusost som går att byta mot parmesan av god kvalitet.
 
Svampen kan inhandlas på saluhall eller bättre livsmedelsbutik annars är det frysdisken som gäller eller konserv och Karl-Johan går att byta mot exempelvis kantareller. Grovhacka svampen och finhacka löken och fläsket (vill man lyxa till det byter man bacon mot enrisrökt sidfläsk). Stek med smör för smaken och olja för att det inte skall fastna i pannan, salta och peppra. Avsluta med att binda ihop med osten som bör rivas på fina sidan av rivjärnet och sen är det bara att lägga upp på den egenhändigt konstruerade toasten. Om man är sugen ser det lite extra ut med ruccola, olivolja och svartpeppar.
 
Egenhändigt fixade toastar/crostinis:
Skiva dagsgammal franska och dra lite olivolja över (inte för mycket, bara ett par droppar per toast). Salta med flingsalt och skicka in i ugnen på 200 grader till de tar färg, ca 3-4 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".