Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Meny v. 5

Publicerat onsdag 28 januari 2009 kl 11.26
Alexander Sjögren Foto: Lars Pehrson/Scanpix

Menys gästkock Per Eriksson Broms i Storhogna, Jämtland, bjuder i dag på älgentrecote med svamp och rotsaker.

Frankrike är inte längre världens främsta vinland - Italien har gått om - vi får kommentarer från franska vinproducenter och vinskribenter.

Jonas Lundgren tävlade i går, onsdag, i VM i matlagning, Bocuse dÓr i Lyon. I Meny berättar han hur det gick.

Vi träffar också Anna Johansson och Alexander Sjögren, finalister i Årets Kock, Svenska mästerskapen i matlagning, som avgörs på Liseberg i Göteborg nästa vecka.

Rätt svar förra veckan:Sven Edvin Salje

Vinnare:
Torborg Sjögren, Uppsala
Margareta Eriksson, Falun
Ingmar Johanson, Karlskrona
Ruth Hägerbrand, Farsta

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 4 februari.        
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".