Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Älgentrecôte med rostade rotfrukter och rödvinssås med svartvinbärssmak

Publicerat torsdag 29 januari 2009 kl 12.39

I Meny vecka 5 2009

4 port

4 älgentrecôte (vanlig entrecôte går utmärkt)
160 g/port för de små
200 g/port för de stora

Hetta upp en grillpanna och om sådan saknas en vanlig stekpanna. Om grillpanna används gnid endast in köttet i lite matolja, om stekpanna används klicka gärna ner lite smör före stekning tillsammans med lite olja. Grilla eller stek köttet ca 3 minuter på varje sida tills stekköttsaften tränger fram. Låt gärna köttet vila lite medan du plockar fram rotfrukterna.  
 

Rödvinssåsen:
3 dl vatten
1 dl rödvin från bordet
lite flytande kalvfond, om detta saknas
1 buljongtärning

Rör ner en rejäl klick med svartvinbärsgelé. Låt reducera och koka ner. Red av med lite maizena. Låt med fördel en kvist med färsk rosmarin koka med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".