Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Nickas i Hejla sill

Publicerat fredag 1 november 2002 kl 16.14
Agneta Falk

Agneta Falk
Menys gästkock november 2002

2 burkar matjessill (skuren)
2 medelstora rödlökar
4 vitlöksklyftor
2 knippor dill
1 dl rapsolja
½ dl olivolja (extra virgin)

Öppna matjesillburkarna och låt det mesta av spadet rinna av. Finhacka rödlöken och dillen. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda nu alla ingredienser och låt det stå och dra i kylskåp 2-3 timmar. Serveras med dillkokt potatis, knäckebröd, smör och en god vällgrad ost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".