Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kulinarisk resa och gott med dinkel (Meny v. 6)

Publicerat torsdag 5 februari 2009 kl 08.56

I veckans Meny serverar gästkocken Monika Ahlberg en enkel, god och nyttig rätt med dinkel och rödbetor. Dessutom beger vi oss ut på en kulinarisk resa till Costa Rica.

Monika Ahlberg bjuder Menys lyssnare på dinkel med rödbetor och ädelost. Superenkelt, vackert, gott och nyttigt.

Gästkocken Per Eriksson Broms på Storhogna högfjällshotell i Jämtland avslutar sitt gästspel med att servera en toast med Karl Johan - svamp och maximumost från ett jämtländskt gårdsmejeri.

Och sedan ger vi oss ut på en kulinarisk resa till en avlägsen del av världen - till Costa Ricas Karibiska kust. Jordbruksminister Eskil Erlandsson berättar om sin vision om det gastronomiska Sverige.

Vi får också en direktrapport från (icke i lördagsreprisen) från SM i matlagning , Årets Kock, som avgörs på Liseberg i Göteborg, i dag, torsdag.

Rätt svar förra veckan: Cecilia Hagen

Vinnare:
Annika Clementson, Bromma
Christian Wattwil, Nässjö
Marie Thorstensson, Osby
Kerstin Olausson, Krokom

Rätt svar på denna veckas matfråga vill vi ha senast onsdagen den 11 februari.         
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".