Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i ett batterilager med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledare uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.
(Publicerat idag kl 12.55)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Wallenbergare på älgkalv

Publicerat onsdag 1 januari 2003 kl 10.46
Sven-Åke Larsson och Åsa Söderberg

Sven-Åke Larsson och Åsa Söderberg
Menys gästkockar januari 2003

500 g älgkalvfärs
3 äggulor
2½ dl vispgrädde
1 kryddmått mald vitpeppar
1 tsk salt
2 skivor dygns gammalt formbröd (kantat)
50 g smör

Blanda färsen med saltet i matberedare eller med elvisp. Tillsätt äggulorna en och en och sedan grädden i en fin stråle. Tillsätt pepparn, sikta det fint rivna brödet på ett smörpapper. Forma fyra biffar av färsen. Lägg biffarna på brödet sikta bröd över. Stek biffarna i det gyllenbruna smöret på medelvärme, vänd och stek på andra sidan. Du kan med fördel låta biffarna eftersteka i ugnen. Serveras med potatispuré och lingon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".