Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kycklingsallad med förlorat ägg

Publicerat lördag 1 juni 2002 kl 11.49

Reed Alveheim
Sommargästkock 2003

Fyra portioner:
600 g kycklinglår (benfritt)
8 dl vatten
3 msk vit vinäger
1 msk salt
1 kvist timjan
1 vitlöksklyfta
Koka kycklingköttet i vattnet och kryddorna i 30 minuter. Låt köttet svalna i lagen.
Dressing:
3 dl - eller olivolja
2 tsk röd eller vit vinäger
1 krm salt ett par knyck på vitpepparkvarnen
2 dl soltorkade tomater i olja
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills tomaterna är finfördelade.
2 l vatten
6 msk ättika (12 %)
2 msk salt
8 färska ägg
Värm upp vatten, ättika och salt till 90º. Knäck äggen ett och ett i en kopp, häll försiktigt ner äggen i det varma vattnet. Lyft upp äggen efter ca 4½-5 minuter och ner i kallt vatten. Ca 200 g blandade salladssorter 2-3 tomater 1 rödlök Skilj och bryt ner salladen i bitar. Skär tomaten i grova bitar och finhacka rödlöken. Fördela ner kycklingköttet och blanda med sallad och dressing. Toppa med de förlorade äggen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".