Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Citron och saffransgravad strömming

Publicerat måndag 1 december 2003 kl 12.55

Jörgen Folkesson Stuvenäs Gästgiveri,
Gästkock december 2003

400 g strömmingsfilé
Gravningslag:
2 dl ättika, 12%
6 dl vatten
½dl salt
Dra av skinnet från strömmingen så du får enkla filéer. Rör ihop gravningsskyn och lägg i strömmingsfiléerna. Låt dem ligga där tills de blivit vita rätt igenom, det tar ca 4 timmar. Rör då och då. Sås:
1½ dl majonnäs
1½ dl crème fraiche
1 citron, skal och saft
1 påse saffran salt och peppar
Fräs saffran i lite olja i en kastrull, blanda i crème fraiche och dra åt sidan. När den har svalnat kan man blanda i majonnäsen. Riv citronskalet och pressa i hälften av saften från citronen. Smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".