Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sötstark senap

Publicerat måndag 1 december 2003 kl 13.05

Jörgen Folkesson Stuvenäs Gästgiveri,
Gästkock december 2003

1½ dl Colemans senapspulver
1½ msk vetemjöl
1½ dl vatten
1 msk salt
1 msk vinäger, vit
3 msk strösocker
2 msk matolja honung
Blanda ihop senapspulver och mjölet. Koka upp vattnet och saltet, slå på senapspulver. Ställ detta på varm plats och låt dra i ca 30 minuter. Rör då och då. Tillsätt vinäger och socker samt olja i en stråle under vispning. Smaka ev. av med honung.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".