Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Skaldjursstuvning

Publicerat måndag 1 december 2003 kl 13.11

Jörgen Folkesson Stuvenäs Gästgiveri,
Gästkock december 2003

2 msk smör
3 msk mjöl
1 dl vitt vin
1½ dl grädde
1½ mjölk
½ dl skaldjursfond
1½ dl blandade skaldjur
2 msk dill, finskuren
salt och peppar
Fräs smör i en kastrull, tillsätt mjölk under omrörning. Slå på vinet och fonden. Rör mycket för att undvika klumpar. Tillsätt mjölk och grädde, låt koka i minst 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna. Smaka av med salt och peppar. Vid servering tillsätter man skaldjur och finhackad dill, kanske en liten skvätt cognac.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".