Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ostkaka

Publicerat måndag 1 december 2003 kl 13.13

Jörgen Folkesson Stuvenäs Gästgiveri,
Gästkock december 2003

6 l mjölk
3 ägg
3 äggulor
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ grädde
30 sötmandlar, hackade
4 bittermandel, hackade
1 msk löpe
Värm mjölken till 35º, vispa då i mjölet och tillsätt löpe. Rör blandningen tills det tjocknar. Dra åt sidan, rör då och då så ostmassan skiljer sig från vasslen. Häll i en fin sil och låt rinna av ordentligt. Vispa ner kaffegrädde, socker, ägg och mandel i ostmassan. Häll smeten i smörade formar. Grädda i ugnen på 175º tills kakan stannat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".