Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grillade sparris med gravlaxsallad

Publicerat tisdag 1 april 2003 kl 13.46

Stefan Holmström, Mahults Herrgård
Menys gästkock april 2003

Vit el. grön sparris
olivolja
strösocker
salt och vitpeppar
Skala sparrisen och lägg den i kallt vatten med strösocker, olivolja, salt och vitpeppar. Låt koka upp, dra av och låt den svalna i lagen.
Gravlaxcrémefraiche:
crémefraiche
1 snusfint hackad schalottenlök
citron salt och vitpeppar
1-2 tomater till tomatkötts- tärningar
ruccolasallad
Blanda crémefraiche med rikligt av hackad gravlax, snusfint hackad schalottenlök, rivet skal av en citron, salt och vitpeppar. Tag upp sparrisen från lagen och torka den försiktigt med hushållspapper. Pensla sparrisen med olivolja och grilla den. Servera med en matsked gravlaxcrémefraiche, gärna med ruccolasallad som smaksatts med lite limeolja. Sist strös lite finhackat tomatkött över.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".