Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Key lime pie

Publicerat torsdag 1 januari 2004 kl 15.58

Magnus Johansson
Menys Gästkock januari 2004

6-8 port
Botten:
13 digestivekex, finsmulade
125 g osaltat smör, smält
Fyllning:
4 äggulor
1 1/4 dl limesaft
400 g kondenserad sötad mjölk
Glasyr:
3 msk vitsirap
2 tsk rivet limeskal
1 msk limesaft
Börja med botten. Blanda kex och smält smör. Tryck ut blandningen på botten i en form med löstagbara kanter. Grädda i 8-10 minuter i 200 grader. Rör ut till fyllningen äggulorna i limesaften, tillsätt mjölken och blanda väl. Häll över i former och grädda i 15 minuter. Låt pajen kallna. Blanda samman alla ingredienserna till glasyren och pensla den kalla pajen innan servering. Gott att servera med en citrussallad och en kula sorbet, gärna kokos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".