Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Creme brylé "Catalan"

Publicerat lördag 1 mars 2003 kl 16.13

Magnus Lindström
Menys gästkock mars 2003

3 dl grädde
1 dl mjölk
60 g socker
4 äggulor
1 vaniljstång
1 cm kanelstång
½ apelsin
mixat farinsocker
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Riv skalet på apelsinen försiktigt så att det vita inte kommer med. Koka upp grädde, mjölk, vanilj, apelsinskal och kanelstången, låt sjuda i 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen. Vispa äggulor och socker poröst i degblandare. Tillsätt gräddmjölken och blanda. Sila och fördela i formar. Baka av i ugn på 120° tills smeten stelnat. Vid servering: Strö farinsocker över och bränn med brännare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".