Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Soppa på bruna bönor

Publicerat måndag 1 november 2004 kl 16.24

Gästkock Tomas Drejing
Meny november 2004

4 portioner

6 dl bönor, blötlagda
10 dl hönsbuljong
1 timjankvist
1 lagerblad
4 klyftor vitlök
1 gul lök i klyftor
salt och peppar

Kokas stilla i buljongen en knapp timme. Mixa hälften av bönorna och koka soppa med de mixade bönorna ca 15 minuter till. Smaka av. Serveras med finhackad persilja, hyvlad parmesan och en god olivolja ringlad i sopptallriken. Blir lite matigare med kokt kyckling skuret i stora tärningar och brödkrutonger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".