Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kålrot, rosmarin och hummer

Publicerat måndag 1 november 2004 kl 16.28

Gästkock Tomas Drejing
Meny november 2004

4 portioner förrätt

1, ca 500 g hummer, skalfria stjärt- och klobitar
300 g kålrot
1 kvist rosmarin
olivolja
hummerbuljong
citron
honung 

Putsa och skär kålroten i 3-4 mm tjocka skivor. Stansa ut 2 rondeller om 50-50 mm i diameter till varje person. Rondellerna svettas mjuka i olivolja tillsammans med grovskuren rosmarin. Mot slutet kokas citronsaft, honung och lite hummerbuljong. Lägg i kålroten och smaka av. Halstra hummern och arrangera på kålrotsskivorna. Häll över rosmarinskyn som återstår efter bräseringen av rondellerna. Servera. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".