Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ragu på vita bönor och äpple

Publicerat måndag 1 november 2004 kl 16.30

Gästkock Tomas Drejing
Meny november 2004

4 portioner

6 dl blötlagda bönor
2 vitlöksklyftor
½ gul lök
6 dl hönsbuljong
liten, repad dragonkvist
salt och peppar
2 äpplen med frisk syra, t.ex. Aroma, Elstar 
1 dl purjolök i slantar
1 dl röd lök i strimlor

Koka bönorna stilla i buljongen under lock med vitlök och gul lök. När bönorna är mjuka mixar du löken och 1/3 av bönorna till slät puré. Vänd ner bönor, äpplen skurna i klyftor, röd- och purjolök i purén och ge ett uppkok. Låt stå och dra på värme någon minut. Smaka av. Strö på hackad dragon. Serveras till kyckling, fläskkarré, halstrad fisk eller grillad aubergin. Kan smaksättas med lite riven ingefära.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".