Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rådjursbog i buljong med rotfrukter och pepparrot

Publicerat fredag 1 oktober 2004 kl 13.36

Gästkock Victor Angmo
Meny oktober 2004

4 portioner

800 g rådjursbog, med eller utan ben
6 morötter, skalade
½ rotselleri, skalad
2 palsternackor, skalade
1 majrova, skalad
8 potatisar, skalade
2 gula lökar
3 lagerblad
½ tsk torkad timjan
6 enbär
8 msk gräddfil
färsk riven pepparrot
salt och peppar

Skölj bogen i kallt vatten i 10 minuter. Täck bogen i en kastrull med vatten. Koka upp och skumma av. Skär 3 morötter, gul lök, rotselleri i cm stora bitar. Tillsätt grönsakerna och lagerblad, timjan och mosade enbär samt ca 1 tsk salt. Koka på svag värme, 1-2 timmar, tills köttet släpper från gaffeln. Skär övriga rotfrukter i tuggstora bitar. Sila av buljongen från bogen och koka rotfrukterna däri. Skär eller plocka under tiden bogen i bitar. Servera i djupa tallrikar med gräddfil och riven pepparrot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".