Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rödvinskokt päron med mandelkaka

Publicerat torsdag 1 april 2004 kl 14.17

Gästkock Sebastian Karlsson, april 2004
Medeltida Meny

2 fasta päron
1 dl lingon
1 dl rödvin
2 dl vatten
1 dl socker
rivet skal av en citron
160 g smör
150 g äggvita
60 g mjöl
125 g mandelmjöl
250 florsocker

Koka en lag med vatten, rödvin, socker och lingon. Skala och dela päronen. Gröp ur kärnhuset. Koka päronen försiktigt i lagen tills de är mjuka ca 5 minuter. Lägg päronen i ett kärl och täck dem med lag. Koka ner resten av lagen till en simmig sås. Smält smöret. Riv skalet på citronen. Blanda ihop smöret, citronskalet, mjöl, mandelmjöl och florsocker. Tillsätt lätt uppvispad äggvita och ställ att svalna en stund. Fördela i smorda formar och baka i ugn på 180º ca 10 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".