Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mawmenee - Kycklinggryta med vin och kryddor

Publicerat torsdag 1 april 2004 kl 14.19

Gästkock Sebastian Karlsson, april 2004
Medeltida Meny

1 kapun eller en fet kyckling
2 gula lökar
1 äpple
1 dl dadlar
2 msk pinjenötter
1 dl vin
lite äppelcidervinäger
ingefära
1 kanelstång
nejlikor
salt och peppar

Stycka kycklingen. Bryn den i lite smör och olja. Låt den småputtra med vin, vinäger och vatten. Kärna ur och dela dadlar. Skala och kvarta löken. Klyfta äpplet. Bryn även detta tillsammans med pinjenötterna i lite smör och olja. Tillsätt detta till grytan. Krydda grytan med ingefära, kanel, nejlikor samt salt och peppar. Servera bröd till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".