Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Räkcocktail med äpple, gurka, dill och pepparrot

Publicerat måndag 1 mars 2004 kl 14.20

Markus Aujalay
Gästkock i Meny mars 2004

4 portioner
500g räkor med skal, skalade
1 bit gurka, skalad
1 äpple, granny smith
1 kvist dill
2 dl crème fraiche
1 bit pepparrot
1 citron
salt och peppar

Dela gurkan på längden 2 gånger så du får 4 stavar. Skär bort kärnhuset och spara till pepparrotssåsen. Skär gurka och äpple i tärningar och blanda med räkor, dill och smaka av med salt och peppar. Mixa gurkrester med crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg i den finrivna pepparroten, låt stå ca 10 minuter. Sila av och servera med räksalladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".