Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Färsbiffar med fetaost och oliver, rostade rotfrukter och tomatsallad, myntayoghurt

Publicerat torsdag 1 april 2004 kl 14.25

Markus Aujalay
Gästkock i Meny mars 2004

400g blandfärs
1 ägg
1 litet pkt fetaost
2 msk hackade svarta oliver
4 medelstora potatisar
4 palsternackor
4 morötter
4-6 plommontomater
1 rödlök
2 dl matlagningsyoghurt
1 knippe färsk mynta
salt och peppar
olivolja
rödvinsvinäger

Skala och skär rotfrukter och potatis i stavar. Rosta i ugn på 200º ca 20- 25 minuter. Blanda färs med ägg, oliver och fetaosten. Smaka av med salt och peppar. Stek i olja och smör. Skala och skär rödlöken i halvmånar. Marinera i olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar ca 10 minuter. Skär ner tomaterna och blanda med rödlöken. Hacka myntan och blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".