Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Yoghurtsorbet med rårörda bär/frukt och bubbel

Publicerat lördag 31 december 2005 kl 15.34

Nyårskockar 2005
Fredrik Hedlund och Tommy Myllymäki

350 g vatten
180 g socker
40 g honung
300 g yoghurt
1 blad gelatin, blötlagt
25 g citronjuice
champagne el. valfritt mousserande
 

Koka en sockerlag på vattnet, socker, honung och tillsätt sedan gelatinet och citronjuicen efter uppkoket.Kyl lagen och tillsätt sedan yoghurten och kör i glassmaskin ca 30 min el. frys i en bunke i frysen och vispa under infrysningen.

Exempel på bär el. frukter för 4 pers

400 g hallon 0, 75dl råsocker/strö samt finrivet skal av 1 lime, alltsammans röres samman

Apelsin och mangosallad
Apelsin (6 stycken fileade) och mango (1-2 stycken, skuren i bitar) samt 2 msk flytande honung

Ananas och passionssallad
1 färsk ananas skalad och skuren i bitar, 2 passionsfrukter delade och urskrapade, 2 msk florsocker 

Arrangera valda fruktsallad på tallrikar och sorbet i kula el. ett ägg på toppen och häll sedan för champagnen för gästerna vid bordet.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".