Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Flatrökt ål med äpple, gurka och lök, rågbröd

Publicerat torsdag 1 december 2005 kl 15.47

Jul med Stefan och Andreas
I Meny 2005

4 portioner

350 g flatrökt ål
1 äpple, svenskt
½ gurka, skalad
1 liten rödlök, skalad
4 skivor rågbröd
2 msk smör
8 blad grönsallad
1 tsk olja
1 tsk vinäger
salt och peppar från kvarn


Kantskär brödet, bred på smöret. Dela och kärna ur gurkan, skär gurkan i 1cm tärningar, skiva löken tunt. Skär bort skinnet från ålen, dela i mindre rektangulära bitar 3x5 cm. Skölj salladen, blanda samman gurka, lök, olja och vinäger och smaka av med salt och peppar. Placera salladen på brödet, lägg på ålen och avsluta med gurk/lökblandningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".