Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Marinerade rotsaker med persilja och timjan

Publicerat torsdag 1 december 2005 kl 15.54

Jul med Stefan och Andreas
I Meny 2005

4 portioner

1 orange morot
1 röd morötter
1 gul morötter
1 palsternacka
100 g rotselleri
1 persiljerot
½ dl bladpersilja
1 tsk backtimjanblad
5 klyftor vitlök med skal
1 kravcitron, citronskal och citronsaft,
3 msk rapsolja
salt och svartpeppar från kvarn

Skala alla rotfrukterna och dela alla i olika former, t.ex. kulor, tärningar, skivor eller trekantiga bitar. Blanda grönsakerna med olja, krossa vitlöken med skal, krydda och rosta i ugn 200 grader tills grönsakerna är mjuka. Riv bladpersiljan grovt och grovhacka timjan. Blanda samman grönsakerna med persilja, timjan, citronsaft/skal och krydda igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".