Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rostad pepparkaka med boltjärn blå

Publicerat torsdag 1 december 2005 kl 15.57

Jul med Stefan och Andreas
I Meny 2005

4 portioner

1 skånsk pepparkaka
3 msk Boltjärn blå eller annan mjuk ädelost
2 msk crème fraiche
1 nypa mald kanel
1 msk smält smör
 
Kantskär pepparkakan så att den blir fyrkantig. Skiva tunt Lägg upp på smord plåt. Rosta pepparkakan spröd i ugn 120 grader, låt svalna. Mixa samman ädelost och crème fraiche. Spritsa ut lite ostkräm på pepparkaka, pudra över lite kanel och lägg en skiva peppar kaka till på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".