Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Strömming med tomat, saffran och apelsin

Publicerat torsdag 1 december 2005 kl 15.58

Jul med Stefan och Andreas
I Meny 2005

4 portioner

300 g pinfärsk strömming, dragen
1 dl tomatjuice
1 apelsin, saften av
½ apelsin, rivet skal
½ pkt saffran
½ dl olivolja
tabasco
1 liten vitlöksklyfta, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
havssalt
nymalen svartpeppar 

Lägg strömmingen i en ugnsform, häll på lite olivolja, salta och peppra. Blanda tomatjuice, apelsinsaft, skal och saffran. Mixa ned olivoljan med en mixerstav, smaka av med lite tabasco, salt och peppar. Blanda i vitlök och schalottenlök. Baka strömmingen i ugn på 100 grader ca 5 minuter. Ta ut strömmingen och slå på marinaden, låt svalna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".