Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kalvsylta

Publicerat torsdag 1 december 2005 kl 16.04

Jul med Stefan och Andreas
I Meny 2005

2 formar
2 kalvlägg
ev. ett fläsklägg
2 l vatten
2 msk salt
15 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
2-3 lagerblad
5 nejlikor
1 gul lök
1 morot
1 msk ättikssprit
4-5 blad gelatin
 
Lägg köttet i en kastrull, häll på vattnet. Koka upp och skumma noga. Tillsätt salt, nejlikor instuckna i löken, kryddorna och morot. Låt det koka sakta, tills det är mört utan att vara sönderkokt. Låt det svalna, skär rent köttet och tärna det. Koka ihop buljongen, låt benen koka med. Smaka av med salt och peppar, samt ättika. Tillsätt köttet, ge det ett snabbt uppkok. Tillsätt blöta och urkramade gelatinblad. Lägg upp i passande formar. Kyl minst över natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".