Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sushi-su

Publicerat onsdag 11 februari 2009 kl 13.22

I Meny vecka 7 2009

Sushi-su heter marinaden man ska ha till riset. Enligt Pontus kan man också experimentera med den ”svenska” 1-2-3-lagen. Grunden är alltså socker, salt och vinäger. Vilka proportioner man använder beror på om man tar risvinäger (mildare) eller liknande vitvinsvinäger som är beskare. Det finns en uppsjö av dylika recept på nätet och i kokböcker, tipset är att testa sig fram efter egen smak. Det viktigaste är att man innan kokningen tvättar bort stärkelse från riset och förstås inte använder ett smaksatt ris. Det är marinaden som ska sätta smaken.

Pontus Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".