Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sunes käk Strandraggarens godaste

Publicerat onsdag 1 juni 2005 kl 15.56

Sommargästkockarna
Sören Olsson och Anders Jacobsson

När Sune tänker på semesterförälskelsen Cornelia känns det som om han har ett darrande geléhallon i magen. Ett geléhallon som blir rödare och rödare. Sune vill imponera på Cornelia på något vis. Vad är då bättre än att svänga ihop en toast med smak av Hawaii?

1 macka:
1 skiva vitt bröd
smör
1 skiva rökt skinka
1 ananasring från burk
4 skivor ost 

Sätt ugnen på 225 grader. Sätt på grilleffekt. Bred smör på brödskivan. Lägg mackan på en plåt med bakugnspapper. Lägg på skinkskivan och ananasringen. Lägg osten ovanpå. Ställ plåten i ugnen i 5-8 minuter. Ta ut mackan när osten smält och börjar få färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".