Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Anna Pannacotta

Publicerat onsdag 1 juni 2005 kl 16.03

Sommargästkockarna
Sören Olsson och Anders Jacobsson

Sune behöver bara säga till Anna att hästar är bra som smörgåspålägg för att hon ska bli helt galen. Men Syster Dyster blir genast på gott humör av den här megasmarriga efterrätten.

6 port

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Låt dem ligga i 5 minuter. Häll grädden och strösockret i en kastrull. Låt det koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden så att de smälter. Låt grädden svalna. Rör ner vaniljsockret. Häll grädden i 6 små vattensköljda formar. Ställ dem i kylen i minst 3 timmar. Grädden ska stelna helt. Servera direkt ur formarna. Det ser jättesnyggt ut att lägga en skivad jordgubbe på toppen vid serveringen!

Pannacotta är italienska och betyder kokt grädde. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".