Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Piggvar nigiri

Publicerat tisdag 1 februari 2005 kl 15.12

Sushikock Joakim Lundblad

2 st
2 piggvarskivor á 5-10 g
40 g sushiris
1 knivsudd wasabi
½ shisoblad
vatten att doppa händerna i 

Krama 20 g ris i ena handen till en oval form, lägg den ena piggvarskivan i mitten av den andra handflatan. Smaksätt piggvarskivan med en liten sträng wasabi (efter smak). Lägg riset över piggvaren och vänd upp nigiribollen. Forma lätt med fingrarna till en fin form som har en lätt s.k. delfinrygg. Gör om proceduren en gång till så att det blir två likadana nigirin. Smaksätt den ena nigirin genom att lägga shisobladet mellan riset och fiskskivan.     

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".