Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Palsternacks- och potatisgratäng, laktosfri

Publicerat tisdag 1 augusti 2006 kl 15.51

Gästkockarna Ulf & MaryAnne Wahlquist

4 port

8 medelstora potatisar
8 palsternackor
1 msk pickled black beans (köp i asiatisk affär)
1 förpackning Oatly grädde
2 dl kokosgrädde
flingsalt
valnötter till topping 

Skala potatis och palsternackor. Skiva tunt. Varva potatis och palsternackor i en olivoljesmord ugnsfast form. Strössla pickled black beans mellan lagren och salta. Häll över Oatly och kokosgrädde. Grädda i ugn 200º ca 40 minuter. Toppa med valnötter vid serveringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".