Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rostad aubergine med basilika och vitlök

Publicerat tisdag 1 augusti 2006 kl 15.55

Gästkockarna Ulf & MaryAnne Wahlquist

1 medelstor aubergine
4 vitlöksklyftor
1 näve färsk basilika
olivolja
flingsalt
grovmalen svartpeppar 

Sätt ugnen på 200º. Olja en plåt. Skiva auberginen i tunna skivor. Lägg skivorna på plåten och drippla över sparsamt med olivolja. Rosta tills skivorna ser gyllenbruna och lite krispiga ut. Under tiden skivorna går i ugnen hackas vitlöken tillsammans med basilikan tills den är riktigt finhackad och välblandad. Varva de varma auberginskivorna med basilika- och vitlökshacket. Strö över flingsalt och lite peppar. Tillsätt lite olivolja till. Servera på grovt bröd.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".