Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sommardessert med smak av Italien

Publicerat torsdag 1 juni 2006 kl 16.03

Christer Lingström, Edsbacka krog

6–8 port

2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl honung
250 g mascarponepost
2 dl vispgrädde
 

Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt honungen och osten och blanda väl. Vispa grädden men ej för hårt. Vänd ner den och blanda allt. Låt frysa i minst ett dygn. Serveras med färska jordgubbar, smultron, hallon eller blåbär.

Snabba sommardesserter

Grillad ananas:
Skala en ananas och skär i centimetertjocka skivor. Vänd dem i strösocker och låt dem stå framme. Grilla lätt på båda sidor. Servera med vaniljglass och hackade hasselnötter.

Hallondippsås:
1½ dl crème fraîche
1½ dl hallon, färska eller frysta
2 msk strösocker
 

Rör ihop hallon och crème fraiche. Tillsätt socker. Dippa med stavar av frukt, t.ex. äpplen och päron. Skaka äpplen och päron och skär dem i jämna och så långa stavar som möjligt. Doppa dem i dippen.

Vaniljglass med balsamicoreduktion:
1 dl balsamico
½ dl vatten
1 dl socker
 
Blanda allt och låt koka i 20 minuter. Servera till vaniljglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".