Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grillad gravad lax med grape- och avokadosallad

Publicerat torsdag 1 juni 2006 kl 16.05

Christer Lingström, Edsbacka krog

Grava laxen:
600 g lax, 2 bitar
1½ dl socker
1½ dl salt
1 msk stött hel vitpeppar
 

Blanda ihop allt. Lägg laxen och blandningen i en plastpåse. Låt stå kallt i ett dygn. Dela laxen i portionsbitar och grilla i 3-4 minuter.

Grape- och avokadosallad:
2 huvuden av valfri sallad, gärna olika sorter
2 blodgrapefrukter
2 avokadon
 

Plocka och skölj grönsalladen. Filéa grapefrukterna (spara kärnhusen). Skala och skiva dem. Pressa ner saften från grapefrukternas kärnhus i en skål, blanda med olivoljan, salta och peppra. Lägg salladen och den grillade laxen på en tallrik. Strö över grapefruktsfiléerna och avokadoskivorna. Rippla dressingen över tallriken och dekorera med dill.

Kokt färsk potatis smakar bra till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".