Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sesamstekt laxfilé med wokade grönsaker och äggnudlar

Publicerat torsdag 1 juni 2006 kl 12.54
1 av 2
2 av 2

Gästkock Cecilia Magnusson

4 portioner
 

400 g laxfilé
ca 1 tsk salt
2 msk sweet chili
saften från 1 lime
2 msk sesamfrö
8 grillpinnar av trä
4 portioner äggnudlar
½ sats wokade grönsaker
1 kruka koriander
1 lime

Sätt ugnen på 225°C.
Putsa laxen, ta bort ben, skinn och den mörka blodranden.
Skär laxen i 8 avlånga portionsbitar. Salta laxbitarna och häll över chilisås och limejuice. Vänd bitarna i sesamfröna så att de blir nästan täckta. Smörj en ugnssäker form med lite olja och lägg i laxen. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter, laxen ska ha en rå kärna. Koka nudlarna i 1–2 minuter, häll av vattnet och blanda dem direkt med de wokade grönsakerna. Stick spetten i laxbitarna och servera på en bädd av wokade grönsaker och äggnudlar. Strö över grovt hackad koriander och lägg på en limeklyfta.

Energi 562 kcal, Fett 22,0 g

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".