Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kall fetaostsoppa

Publicerat torsdag 24 juli 2003 kl 12.56
Meny vecka 30 2003
Till fyra personer: 5 dl grönsaks- eller hönsbuljong 3-5 vitlöksklyftor, skivade 2 dl matlagningsyoghurt 1 msk vetemjöl 1 1/2 dl mellangrädde salt, peppar spiskummin en nypa socker 3 kvistar mynta 120 g fetaost 1 msk vitvinsvinäger •Koka upp buljongen tillsammans med vitlöken. Låt det hela småputtra i 8–10 minuter, tills vitlöken är mjuk. •Blanda yoghurt och vetemjöl, rör ut detta i den sjudande soppan som en redning. Tillsätt grädden och sjud i ytterligare 3–5 minuter. Smaka av med salt, peppar, spiskummin och en nypa socker. •Mixa soppan så den blir slät, tillsammans med fårosten och myntabladen. Smaksätt med vinäger. •Om soppan är för tjock, späd med mer buljong. Vitlöksälskarna pressar ner en rå vitlöksklyfta extra. Ställ soppan kallt i minst 2 timmar. Servera med en droppe extra god olivolja över. Servera gärna soppan till lammkött eller lax tillsammans med en tomat- och olivsallad
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.