Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Isad gurk- och dillsoppa med grädde och yoghurt

Publicerat torsdag 24 juli 2003 kl 12.58
Meny vecka 30 2003
3 slanggurkor 1 gul lök 2 vitlöksklyftor (hackade) 5 dl kraftig hönsbuljong 2 dl matlagningsgrädde 1 dl matlagningsyoghurt salt, peppar, en nypa socker 1 bunt dill - avplockade blad - 1-2 msk citronsaft eller vitvinsvinäger God olivolja Skala gurkan lite slarvigt. Spara 1/2 till garneringen och skär resten i skivor. Skala och hacka löken. Mixa alltsammans med buljongen och dillen i en matberedare eller mixer tills allting är slätt, häll ner grädden och låt mixern gå 1 varv till. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Häll upp i en bunke och rör slutligen ner yoghurten och några droppar god olivolja samt citronsaft. Ställ kallt några timmar Tärna den halva gurkan och marinera med hackad dill, salt och peppar. Servera i den kalla soppan med några räkor eller lite gravad lax samt rostad bröd. Strö gärna lite hackad citronmeliss eller gurkört och blommor över soppan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".