Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Isad gurk- och dillsoppa med grädde och yoghurt

Publicerat torsdag 24 juli 2003 kl 12.58
Meny vecka 30 2003
3 slanggurkor 1 gul lök 2 vitlöksklyftor (hackade) 5 dl kraftig hönsbuljong 2 dl matlagningsgrädde 1 dl matlagningsyoghurt salt, peppar, en nypa socker 1 bunt dill - avplockade blad - 1-2 msk citronsaft eller vitvinsvinäger God olivolja Skala gurkan lite slarvigt. Spara 1/2 till garneringen och skär resten i skivor. Skala och hacka löken. Mixa alltsammans med buljongen och dillen i en matberedare eller mixer tills allting är slätt, häll ner grädden och låt mixern gå 1 varv till. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Häll upp i en bunke och rör slutligen ner yoghurten och några droppar god olivolja samt citronsaft. Ställ kallt några timmar Tärna den halva gurkan och marinera med hackad dill, salt och peppar. Servera i den kalla soppan med några räkor eller lite gravad lax samt rostad bröd. Strö gärna lite hackad citronmeliss eller gurkört och blommor över soppan.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.