Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kall rårörd hallonsoppa

Publicerat torsdag 24 juli 2003 kl 13.01
Meny vecka 30 2003
300 g färska eller frysta hallon 3 dl vatten 1 dl rött vin gärna Zinfandel 3 dl socker 1 vaniljstång Skal från 1 vältvättad citron 1 bit hel kanel ev. 2 ysopstjälkar 1tsk melatin till gelé Börja med sockerlagen. Koka upp socker, vatten och vin. Lägg ner vaniljstång, kanelstång, citronskal och ev. ysopstjälken. Låt småputtra i ca 5 minuter. Blanda melatinpulvret med 1/2 msk socker och rör ner i den kokande lagen. Låt småkoka i ca 2 minuter. Sila lagen och låt den kallna. Lägg hallonen i matberedare och mixa sönder dem, tillsätt långsamt så mycket sockerlag så att det blir en soppa. Sila bort kärnorna. Smaka av soppan, om sötman räcker. Ställ kallt . Låt soppan bli mousserande!! Häll upp lite Champagne i soppan strax innan serveringen. Servera med tärnad melon, färska hallon, smör och sockerrostade tärningar av kanelbulle, vaniljglass och gott humör!!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.