Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kall rårörd hallonsoppa

Publicerat torsdag 24 juli 2003 kl 13.01
Meny vecka 30 2003
300 g färska eller frysta hallon 3 dl vatten 1 dl rött vin gärna Zinfandel 3 dl socker 1 vaniljstång Skal från 1 vältvättad citron 1 bit hel kanel ev. 2 ysopstjälkar 1tsk melatin till gelé Börja med sockerlagen. Koka upp socker, vatten och vin. Lägg ner vaniljstång, kanelstång, citronskal och ev. ysopstjälken. Låt småputtra i ca 5 minuter. Blanda melatinpulvret med 1/2 msk socker och rör ner i den kokande lagen. Låt småkoka i ca 2 minuter. Sila lagen och låt den kallna. Lägg hallonen i matberedare och mixa sönder dem, tillsätt långsamt så mycket sockerlag så att det blir en soppa. Sila bort kärnorna. Smaka av soppan, om sötman räcker. Ställ kallt . Låt soppan bli mousserande!! Häll upp lite Champagne i soppan strax innan serveringen. Servera med tärnad melon, färska hallon, smör och sockerrostade tärningar av kanelbulle, vaniljglass och gott humör!!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".