Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lök- och fänkålsmarmelad

Publicerat torsdag 24 juli 2003 kl 13.02
Meny vecka 30 2003
Du behöver: 2 gula sommarlökar 1/2 fänkål 1/2 dl vitt portvin eller sött vitvin 4 msk äppelcidervinäger 2 stjärnanis 2 msk honung Skala lökarna och putsa fänkålen, skär i tunna skivor. Lägg det skivade i en kastrull och tillsätt vinet, vinägern och stjärnanisen och en nypa salt. Låt det hela puttra på svag värme tills nästan all vätska har puttrat bort. Tillsätt honungen och låt puttra tills det börjar likna en marmelad, smaka av med ev. mera honung eller vinäger.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.