Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Halstrade pilgrimsmusslor med hummerreduktion samt skaldjurspotatis

Publicerat måndag 1 januari 2007 kl 14.15

Gästkock Pietro Fioriniello

4 port

2 dl crème fraiche
2 små humrar (alternativ 0,5 kg kräftor)
4 pilgrimsmusslor
300 gram bladpersilja
½ citron

Koka hummern på svenskt vis. Låt den sedan svalna. Koka potatis. Låt den svalna. Koka musslorna och låt dom svalna. När allt är kallt skala hummern, pilla ur musslorna och grovhacka allt samt potatisen. Blanda allt. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".