Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Carpaccio på rödbetor

Publicerat måndag 1 januari 2007 kl 14.20

Gästkock Pietro Fioriniello

4 port

2 stora rödbetor
100 g med svamp du gillar
1 ask ruccola
30 g bladpersilja
en bit parmigano reggiano (36 månader)
jungfruolja olio di oliva extra vergine
1 dl balsamico av bra kvalité
2 msk pignenötter

Koka rödbetetorna i 10 minuter i saltat vatten. Skiva svampen, hacka bladpersiljan och hyvla parmigano. Blanda olivolja och balsamico i en blomspruta. Marinera svampen genom att spruta 3-4 gånger med blomsprutan. Spruta på alla tallrikar ca 2 gånger i mitten. Skiva rödbetorna tunna och fördela dom vackert på tallriken. Spruta en gång till på rödbetorna. Lägg den skivade svampen i mitten på rödbetorna, spruta sedan 2 gånger till på tallriken. Garnera med parmigiano, ruccola och rostade pignenötter. Buon apetito

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".