Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Chunky Gaspacho

Publicerat måndag 1 januari 2007 kl 16.22

Gästkock Millan Waage

½ Svensk gurka
8 dl tomatjuice
6 tomater
2 rödlökar
2 blekselleristänger
1 röd chili
3 sticklökar
2/3 dl rödvinsvinäger
2/3 färskpressad citronsaft
3 vitlöksklyftor
3 kvistar bladpersilja
salt
socker
svartpeppar

Blancha tomaterna och skala dem, skala även gurkan. Skär tomater, gurka och stjälkselleri i 1 x 1 cm stora brunoise. Spara kärnor och alla rest- och kantbitar och lägg dessa i mixerglaset. Finhacka rödlök och skär sticklöken i mm tunna slantar, spara även här restbitar och lägg i mixerglaset. Dela chilin och tag ut kärnorna. Skär chilin i så små tärningar du bara kan och är inte chilin för stark så mixa även ned restbitarna också, dock inte kärnorna. Mixa nu alla rester och tomatjuicen, vitlöken, vinäger och citronjuicen till en slät soppa, häll över i en bunke och blanda i alla fina grönsaksbrunoise. Låt stå i kyl över natten. Smaka upp allt nästa dag med salt peppar och socker, ev. lite tabasco. Serveras kyld i kylda glas. Finhacka lite bladpersilja och strö över. Ät som den är eller servera lite god spansk skinka eller färska räkor. Serveringsförslag: Lagar de Cervera Albarino (nr23044) från Josephine Gutentoft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".