Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Halstrad gravad sik

Publicerat onsdag 25 februari 2009 kl 12.57

I Meny vecka 13

Halstrad gravad sik
med varm mandelpotatissallad och senapsvinägrett med pepparrot


4 port

4 sikfiléer fjällade med skinnet kvar
2 msk strösocker
1 msk salt
lite hackad dill
vitpeppar från kvarn
1 msk matolja

Potatissallad:
600 g nykokt mandelpotatis
1 rödlök skurna i bågar
2 granny smith äpplen, skalade och tärnade
1 knippe salladslök i strimlor
50 g plockad och sköljd bladspenat


Senapsvinägrett:
2 msk svensk senap
1 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 msk socker
3 msk matolja
1 msk riven pepparrot
1 msk hackad dill
salt och peppar

Fördela socker, salt, dill och vitpeppar över sikfiléerna. Låt grava i 2 timmar. Torka sedan bort vätskan som bildats från filéerna. Blanda samman alla ingredienser till senapsvinägretten. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna. Tillsätt ytterst lite matolja. Lägg ner fisken på skinnsidan i pannan. Halstra fisken ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan. Om nu fisken ej är riktigt genomstekt baka den i 175º i 2 minuter. Blanda potatissalladen och använd hälften av vinägretten i salladen. Servera resterande i skål eller ripplat på talriken

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".