Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Musslor med rökt sidfläsk, tomat och basilika

Publicerat onsdag 25 februari 2009 kl 13.03

I Meny vecka 13 2009

2 port

1 kg blåmusslor
1 msk smör
50 g bacon i strimlor
1 hackad bananschalottenlök
2 dl tomatjuice
2 tsk strösocker
2 dl vitt vin
2 urkärnade tomater i 1 cm stora tärningar
10 strimlade basilikablad
salt och peppar

Fräs sidfläsket och löken i smöret. Tillsätt vin, socker och tomatjuice. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg i musslorna och de tärnade tomaterna. Låt koka 3 minuter. Tillsätt basilikan och lägg upp på varma tallrikar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".