Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gratinerad hummer med pumpa, äpple och Karl-Johansvamp samt färsk pasta

Publicerat onsdag 25 februari 2009 kl 13.07

I Meny vecka 13 2009

4 port

2 kokta humrar, delade

Hummerfyllningen:
50 g Karl-Johansvamp, hackad
50 g pumpa i tärningar gärna butternutt
1 äpple i tärningar
2 msk crème fraiche
1 msk strimlad bladpersilja
1msk smör till stekning
½ dl riven parmesan
salt och peppar

Pastan:
500 g färsk spagetti
1 dl riven parmesan
rivet skal från en citron
100 g ruccola

Vinägrett:
2 msk balsamico
4 msk olivolja
salt och peppar

Plocka allt hummerkött och skär i 1 cm stora bitar. Stek svampen, pumpan och äpplet. Lägg upp på lite papper efter stekning för att bli av med fettet. Blanda samman grönsakerna med hummerköttet, crème fraiche, parmesan och persiljan. Smaka av med salt och peppar och fyll de tomma hummerkropparna. Blanda samman vinägretten. Gratinera hummern på 250º i 5 minuter. Koka pastan. Häll av och blanda i ruccola, parmesanen och citronskalet. Blanda i lite av vinägretten. 
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".