Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Bakad röding med äpple kapris och ansjovis

Publicerat måndag 1 januari 2007 kl 15.59

Gästkock Tommy Myllymäki

4 rödingfiléer á 160g
salt
olivolja
2 msk kapris
8 ansjovisfiléer
1 rött äpple
1 rödlök
4 msk smör

Krydda rödingen med salt och pensla med olivolja, baka sedan färdigt i ugn på 125 grader ca 12 minuter, eller till en innertemperatur av 37 grader. Hacka under tiden löken fint, tärna äpplet i 1x1cm tärningar. Bryn sedan smöret i en kastrull och tillsätt kapris, lök och äpple. Låt allt bli varmt. Servera till rödingen. Fördela till sist ansjovisfiléerna ovanpå. Gott med kokt potatis till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".